Mobiele applicaties

Smartphones maken onlosmakelijk deel uit van ons dagelijks leven.
Benieuwd hoe een mobiele app jouw bedrijf kan verbeteren?
Tijdens een eerste gesprek leren we elkaar beter kennen.
We delen onze expertise met je, maar zijn vooral benieuwd naar jouw business en ambities.
Kom eens langs en we bekijken wat we voor jou kunnen betekenen

Framework

Een platform kiezen

Bij IT Lievegem bouwen we steeds mobiele applicaties op maat en zijn wij ervaren in de ontwikkeling van apps voor iOS en Android. Dankzij de beste tools en onze expertise zijn we niet gebonden aan één technologie.

Samen werken we een digitale strategie uit waarin we het doel en de platformen definiëren, maar ook hoe we de mobile app op de markt zullen brengen.
Of is een informatieve responsive website een betere oplossing?
Wij geven je objectief advies en reiken de meest rendabele oplossing aan.

Applicatie

Mobiele app-ontwikkeling

Kleine schermen en een beperkt geheugen zijn slechts enkele uitdagingen waar we voor staan bij de ontwikkeling van mobiele applicaties. Naast de uitdagingen zijn er ook heel wat opportuniteiten die mobiele toestellen ons aanbieden: de camera, de GPS-ontvanger, het kompas, de contactlijsten, een stappenteller … of in-app betalingen integreren we indien relevant.

Maar los van de technische vindingrijkheid blijft doelstelling én het bouwen van een handige, gebruiksvriendelijke én snelle tool. De achterliggende systemen zijn zo gebouwd dat ze dag en nacht blijven draaien en de gebruiker op elk moment getuige is van pure efficiëntie.


Hoe bouwen we mobiele apps

Wij ontwikkelen mobiele apps die het leven van jouw klanten zowel op iOS als Android gemakkelijker maken.
Op elk moment, waar dan ook.

Analyse

Analyse

Begrijpen hoe gebruikers zullen omgaan met de mobile app, welke stappen zij moeten doorlopen en welke inhoud zij verwachten is de eerste stap in de ontwikkeling van een intuïtieve mobiele applicatie. We analyseren welke functies zij het meest zullen gebruiken en kiezen per scherm voor één prioritaire actie om zo tot een optimale gebruikservaring te komen.

Wireframe

Wireframes

Op basis van user personas tekenen we heldere wireframes uit waarin we informatie op een duidelijke en logische manier organiseren. Hoe minder vereiste acties voor de gebruiker zijn doel bereikt, hoe gebruiksvriendelijker. Maar het is ook belangrijk dat de gebruiker altijd weet waar hij zich bevindt zodat hij bijna blindelings door je mobile app navigeert.

API

API

We analyseren de beschikbare databronnen en of ze over een API beschikken, maar ook welke business logica we best toepassen. Hoe kunnen we gegevens efficiënt naar de mobiele applicatie sturen, welke data sturen we terug en hoe?

Xamarin

Efficiënt crossplatform

Het uitwerken van de data-uitwisseling en het verwerken van data omvat het grootste deel van de ontwikkelingsfase. Meestal gebruiken we Xamarin zodat we de technische opzet gemakkelijk kunnen aanpassen naar Android of iOS. Enkel de vormgeving ontwikkelen we in kleine of grote mate specifiek per platform.